29 januari 2015 @ 21:38
admin

Promotievlucht vanaf Eelde naar het Deense Kopenhagen

Promotievlucht vanaf Eelde naar het Deense Kopenhagen,

Vanmorgen was het dan zover. Een delegatie van Drentse ondernemers en politici stapten voor een promotievlucht van Danish Air Transport en Groningen Airport Eelde op het vliegtuig van de Deense vliegtuigmaatschappij Danish Air naar het Deense Kopenhagen toe. De Deense vliegtuigmaatschappij hoopt door deze promotievlucht belangstelling te kweken bij het Noordelijke bedrijfsleven.

Als het aan Groningen Airport Eelde ligt, wordt deze vlucht een vaste lijndienst tussen het Noorden van Nederland en Denemarken, maar ook de rest van de wereld is dan voor Noord Nederland makkelijker te bereiken. Vanaf Kopenhagen kan men doorvliegen naar onder andere China en Amerika en dit zal dan de snelste route worden naar deze bestemmingen.

Malmö:

Voor de Drentse politici en ondernemers die deze vlucht namen was het vandaag het begin van een reis die doorgaat tot het Zweedse Malmö. Hier ontvangt deze delegatie de eerste goederentrein die de nieuwe treinverbinding tussen Coevorden  en Malmö heeft afgelegd. Deze goederentrein is afgelopen woensdag voor het eerst vertrokken vanuit de EuroTerminal in Coevorden en zal nu drie keer in de week tussen Coevorden en het Zweedse Malmö gaan rijden.

Financiering:

Als het aan Groningen Airport Eelde en Danish Air ligt gaat deze lijndienst er komen, maar dat hangt zeker nog af van de financieringen die nog geleverd moeten worden. Er is zeker nog een half miljoen  tot één miljoen euro nodig om deze lijndienst te kunnen financieren. Mocht dit alles gaan lukken, dan kan nog eind dit jaar, of begin volgend jaar de lijndienst beginnen.

Danish_Air vanaf EeldeDanish_Air Drentse delegatie

Danish Air Transport vanaf Eelde naar Kopenhagen.

Laat een bericht achter