15 juni 2014 @ 22:36
admin

Uitbreiding Airport Lelystad geen bedreiging voor Eelde

Volgens directeur Marco van de Kreeke van Groningen Airport Eelde zal de uitbreiding van Vliegveld Lelystad geen bedreiging vormen voor Groningen Airport Eelde, zoals men in de media beschrijft over onder andere Groningen Airport Eelde.

Overige regionale luchthavens:

Ook over de luchthavens Eindhoven, Rotterdam en Maastricht wordt gesproken dat zij er in de toekomst hinder van zullen ondervinden. Maar juist Rotterdam en Eindhoven zijn de luchthavens die de afgelopen jaren enorm gegroeid zijn en ook de komende jaren nog flink zullen groeien. Dit doordat deze luchthavens de afgelopen jaren luchthaven Schiphol al flink ontlast hebben met het overnemen van vakantievluchten.

Luchthaven Lelystad zal de tweede luchthaven van Nederland gaan worden aldus Staatssecretaris Mansveld van Milieu en Infrastructuur .Daardoor moet de druk op Schiphol verminderen. Deze maand zal er nog veel gesproken worden in de Tweede Kamer over dit principebesluit van Mansveld.

Al 30 jaar gevochten:

Dit waren de woorden van de directeur van Groningen Airport Eelde Marco Van de Kreeke. Er gaan volgens hem dan ook nog de nodige woorden vallen hierover. Hier in Eelde hebben we er 30 jaar over gedaan om de verlenging van 800 meter baan voor elkaar te krijgen en we zitten nu dus ook nog midden in de doorontwikkeling van de luchthaven van het Noorden. We verwachten dan ook dat luchthaven Lelystad ons niet erg in de weg zal gaan zitten. Over een aantal jaren hebben we hier op Groningen Airport Eelde onze positie wel veroverd en zullen we zien hoe dan uiteindelijk het luchtverkeer verdeeld zal worden over beide luchthavens. Ik maak mij dan ook nog geen grote zorgen aldus de directeur

 

.Groningen Airport Eeldelow-approach-eelde

Laat een bericht achter