Kreta als vakantiebestemming


Eén van de bekendste vakantiebestemmingen in Griekenland is Kreta. Toeristen krijgen op Kreta een combinatie van de Griekse cultuur en een strandvakantie mee. Als u wilt dan kunt u iedere dag heerlijk in de Griekse zon liggen. Maar u kunt er ook voor kiezen om het eiland te verkennen en de meest unieke plaatsen te ontdekken.

Bijzondere bezienswaardigheden op Kreta

Een aantal monumentale gebouwen en bijzondere bezienswaardigheden zijn te vinden op Kreta. In de plaats Rethymnon vindt u een burcht uit de 16e eeuw. Vlakbij de hoofdstad Heraklion ligt Knoss een beroemd paleis dat is opgegraven op het eiland Kreta. Naast dit paleis zijn er nog drie andere paleizen opgegraven door archeologen. Alle paleizen zijn te bezichtigen op Kreta.

Maak een dagtocht naar Spinalonga

Spinalonga is een schiereiland voor de kust van Kreta. Met een boot kunt u een dagtocht maken naar het schiereiland. Inwoners van Kreta werden vroeger verbannen naar dit eiland. Vandaag de dag bezoeken vele toeristen het eiland om te zien hoe het leven hier vroeger was. Het is zelfs mogelijk om een tour over Spinalonga te krijgen.

Genieten van zon in de verschillende badplaatsen

Kreta heeft diverse badplaatsen waar genoten kan worden van de zon en de zee. Misschien wel de bekendste badplaats is Chersonissos. Dit is tevens een badplaats waar veel jongeren komen om te feesten. Naast Chersonissos zijn er een aantal rustige badplaatsen zoals Sissi en Vai, Sitia en Aghios Nikolaos.

Bezoek prachtige vissersdorpjes

De echte Griekse vissersdorpjes zijn niet alleen in reisgidsen te zien. Met Kreta als vakantiebestemming kunt u de vissersdorpjes bezichtigen. Breng een bezoek aan Matala en Agia Galini. Beide hebben ze een prachtige baai en kunt u genieten van het uitzicht. Geniet van de romantische havens en oude huizen in de vissersdorpjes van Kreta.