Regelgeving handbagage en vloeistoffen


Voor het meenemen van vloeibare stoffen in de handbagage zijn vanaf 6 november 2006 nieuwe regels en wetten. Dit houdt in dat er nu beperkingen gelden voor het meenemen van vloeibare stoffen in uw handbagage. Deze regels zijn apart van de regelgeving met betrekking tot het vervoeren van gevaarlijke stoffen in de handbagage. In de regels gevaarlijke stoffen is benoemd wat u aan gevaarlijke stoffen bij u mag hebben in uw handbagage en in uw ruimbagage. Om u wat meer duidelijkheid hier in te verschaffen hebben wij u gemeend wat meer informatie hierover naar u toe te doen, zodat u niet onverhoopt in de problemen komt. In de link benoemd hieronder kunt u de complete lijst downloaden voor verboden goederen handbagage.

Download de complete lijst met alle verboden goederen handbagage »

Medicijnen en babyvoeding:

Voor medicijnen en babyvoeding geld dat u voldoende mee mag nemen in uw handbagage met wat u nodig heeft voor de reis. Wel moet u dit kunnen bewijzen zodat er geen misverstanden ontstaan.

Vloeibare vloeistoffen en handbagage:

  • gel en vloeistoffen mag u meenemen in verpakkingen van maximaal 100 milliliter
  • Vloeistoffen mogen alleen worden meegenomen in een doorzichtige hersluitbare plastic zak.
  • Het toegestaan om per persoon één doorzichtige plastic zak mee te nemen.
  • De totale inhoud van de doorzichtige plastic zak mag niet groter zijn dan 1 liter
  • Volle thermosflessen of frisdrankflessen mogen niet vol worden meegenomen, is de fles leeg dan is het geen probleem.

Per 31 januari 2014 verscherpte regels:

Per 31 januari 2014 zijn de regels verscherpt wat betreft het meenemen van vloeistoffen, baby en dieetvoeding en medicijnen. Mocht u één van deze goederen willen meenenem in uw handbagage dan dient u dit apart aan te bieden bij de sucurity van de luchthaven. Nadat u dit hebt aangegeven zal men het gaan onderzoeken en u afhankelijk van de uitslag toestemming geven de vloeibare producten mee te mogen nemen. Wilt u meer informatie over dit onderwerp klik dan op onderstaande link of download de PDF bestand.

www.nctv.nl/vloeistoffen of klik hier voor een PDF bestand betreffende de vloeistofregeling.