Turkse Riviera als vakantiebestemming


Steeds vaker kiezen Nederlanders voor de Turkse Riviera als vakantiebestemming. In het vakantiegebied zijn verschillende luxe all inclusive resorts ontstaan. Hier worden gasten heerlijk verwend en vertroeteld. Naast de beroemde hotels zijn verschillende badplaatsen gevestigd in de Turkse Riviera. De bekendste badplaatsen zijn Antalya en Alanya.

Ontdek wilde schildpadden in de Turkse Riviera

In de Turkse Riviera leeft een grote populatie met schildpadden. In het gebied komen soepschildpadden en karetschildpadden voor. Ze wandelen op hun gemak over de 500 kilometer lange kustlijn. De kans is groot dat u tijdens een bezoek aan de Turkse Riviera u een aantal schildpadden tegenkomt. Soms ziet u ze zelfs zonnen op een rots.

turkse-riviera-vanaf-eelde

Winkelen en uitgaan in de Turkse Riviera

Binnen de resorts zelf zijn vaak al diverse uitgaansgelegenheden te vinden. Maar als u de Turkse badplaatsen als Alanya en Antalya binnen gaat dan komt u er nog veel meer tegen. Diverse discotheken en bars zijn aanwezig met ieder een eigen thema en sfeer. Winkelliefhebbers kunnen terecht in grote winkelcentra met mode, juweliers en souvenirs. De winkels in de Turkse Rivera zijn lang geopend van 10.00 tot 00.00.

Op ontdekkingsreis in de Turkse Riviera

Naast de ultieme zonvakantie kunt u ook de cultuur ontdekken in de Turkse Riviera. Maakeen excursie naar Perge om een opgegraven stad te bezoeken. U vindt hier nog restanten van een Romeins badhuis, theater en het stadium. U kunt ook verschillende watervallen bezoeken tijdens uw bezoek aan de Turkse Riviera. Slechts twaalf kilometer buiten het centrum van Antalya liggen de Düden watervallen. De watervallen worden gebruikt om af te koelen tijdens de warme zomerdagen. Maar veel lokale inwoners gebruiken de watervallen ook om samen te komen. Onderaan de waterval staan verschillende picknicktafels waar toeristen heerlijk kunnen genieten van hun eigen maaltijd.