Vliegen vanaf Eelde naar Portugal


Wilt u het ultieme vakantiegevoel beleven? Dan is Portugal echt iets voor u. Een heerlijke strandvakantie of de portugese cultuur opsnuiven in de pitoreske vissersdorpjes aan de Algarve, op en top Portugal!

Wilt u ook vliegen vanaf Eelde naar Portugal. Klik dan hier voor alle aanbiedingen van opvakantievanafeelde.nl.

Klimaat

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is het klimaat in Portugal anders dan in het aangrenzende Spanje. Over het algemeen is Portugal iets minder warm als Spanje. Dit heeft voornamelijk te maken met het koele zeewater afkomstig uit de atlantische oceaan. Op het noorder na heerst er in Portugal een mediterraan klimaat, waardoor de zomers warm en droog zijn. Het noorder van Portugal kent koelere en drogere zomers.

Vliegen vanaf eelde naar portugal

Geniet van het schitterende Algarve!

Taal

De taal die in Portugal wordt gesproken is “portugees”. Het portugees  is een romaanse taal en heeft sterke overeenkomsten met het spaans. Toch is de uitspraak van het portugees erg verschillend van het spaans, waardoor het direct herkenbaar is.

Geld en valuta

Zoals alle landen in europa, is de euro in Portugal het wettelijke betaalmiddel. Geldautomaten zijn er in Portugal genoeg te vinden. U kunt hier met de meest gangbare bankpassen geld opnemen. Geld opnemen kan 24 uur per dag. De creditcard wordt in Portugal in de meeste gelegenheden geaccepteerd. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van uw creditcard in hotels, restaurants, benzinestations en winkels. Toch wordt electronisch afrekenen niet overal gebruikt, u doet er dan ook verstandig aan om altijd contant geld op zak te hebben.

Wilt u ook vliegen vanaf Eelde naar Portugal. Klik dan hier voor alle aanbiedingen van opvakantievanafeelde.nl.