Vliegen vanaf Eelde naar Tenerife


Tenerife behoort tot de Canarische Eilanden en valt daarmee onder Spanje. Van deze canarische eilanden is Tenerife één van de grootste. Qua flora en fauna is Tenerife de meest tropische. Een leuk feit is dat op Tenerife de hoogste berg van Spanje staat, namelijk de vulkaan de Pico del Teide. Deze vulkaan is 3700 meter hoog. Een kunt het hele jaar door vliegen vanaf eelde naar Tenerife.

Bekijk hier alle lastminutes voor Tenerife.

Klimaat

Het klimaat van Tenerife is in te delen in twee verschillende categorieen. Het noorden is vaak bewolkt en er valt veel meer neerslag dan in het zuiden. Het noorden kent dan ook erg mooie gebieden, zoals bijvoorbeeld de valle de la Orotave, waar veel bananenplantages te vinden zijn. Ook is dit de enige plek ter wereld waar de Drakenbloedbloem voor komt.
Het zuiden van Tenerife is veel drogen dan het noorden en de combinatie met de vele zonuren per dag zorgt ervoor dat het een dor gebied is. Dit gebied bestaat dan ook voornamelijk uit palmbomen en cactussen. Voor de zonaanbidders een prachtige plek natuurlijk!

Één van de geweldige stranden van Tenerife

Geschiedenis

De oorspronkelijk inwoners van Tenerife waren de Guanchen. Deze inwoners stonden bekend als de meest gevreesde en moedigste mensen van de Canarische Eilanden. De Guanchen waren grotbewoners die naar alle afkomstig waren uit Noord/West-Afrika. Tot op de dag vandaag is het een raadsel hoe deze Guanchen op Tenerife terecht zijn gekomen. De guanchen hadden namelijk geen kennis over het vervaardigen en besturen van boten.

Populaire badplaatsen

De meeste bekende plaatsen en steden op Tenerife zijn

  • Puerto de la Cruz
  • Costa Adeje
  • Playa de las Americas
  • Los Cristianos
  • Puerto de Santiago

Wilt u ook vliegen vanaf eelde naar tenerife? Klik hier voor de meest actuele aanbiedingen.