Vliegen vanaf Eelde naar Turkije


Men zegt vaak “Turkije is voor iedereen….” en dit klopt, want Turkije heeft voor iedereen wat te bieden. Of u nu houdt van zon, zee en strand, cultuur of uitgaan, in Turkije vindt u het allemaal. Van mooie levendige badplaatsen met veel uitgaansgelegenheden en restaurants tot aan pitoreske dorpjes waar je heerlijk van de rust kan genieten.

Wilt u ook vliegen vanaf Eelde naar Turkije. Klik dan hier voor alle aanbiedingen van opvakantievanafeelde.nl.

Het klimaat

Over het algemeen is heeft Turkije een aangenaam klimaat. Dit klimaat kan per regio verschillen. Langs de kusten kan men genieten van een mediterraan klimaat (wordt ook wel zeeklimaat genoemd) . De zomers zijn hier warm en er is weinig neerslag. De winters zijn mild.

Het centrale deel van Turkije heeft een steppeklimaat. Dat wil zeggen dat er over het algemeen weinig neerslag is. In centraal Turkije zijn de winters koel en zijn de zomers warm. In het oostelijke deel van Turkije heerst een gematigd landklimaat, wat er voor zorgt dat er in dit gebied neerslag valt in alle jaargetijden.

Vliegen vanaf eelde naar Turkije

Taal

Uiteraard spreekt men in Turkije turks. Over het algemeen wordt er in de toeriste plaatsen redelijk engels en duits gesproken.

Betaalmiddelen

De munteenheid in Turkije is de Turkse Lira, maar gelukkig kunt u tegenwoordig in de toeristengebieden gewoon betalen met euro’s. Overal in Turkije kunt u gebruik maken van uw pinpas. Creditcards kunnen alleen bij banken, in de grote hotels, winkel en restaurants als betaalmiddel gebruikt worden.

Visum

Indien je op vakantie gaat naar Turkije is een toeristenvisum verplicht. Een toeristenvisum is alleen geldig als je niet langer dan 90 dagen naar Turkije op vakantie gaat. Een toeristenvisum kun je in meeste gevallen bij aankomst op de luchthaven aanschaffen. Een toeristenvisum kost 15 euro.

Wilt u ook vliegen vanaf Eelde naar Turkije. Klik dan hier voor alle aanbiedingen van opvakantievanafeelde.nl.